HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

ALEZ HAKKINDA BİLMENİZ GEREKENLER

21-10-2021 23:14
ALEZ HAKKINDA BİLMENİZ GEREKENLER

-Yatak koruyucu olarak bilinen alez hakkında merak ettiğiniz her şey için bu yazımıza göz atabilirsiniz...

Sağlığımız için rahat bir uykunun ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz değil mi? Rahat bir uyku için ilk kriterimiz elbette ki yatak seçimi olacaktır. Fakat yatak seçimi kadar bilhassa önemli olan bir şey daha var ki o da yatak koruyucunuz ‘‘Alezler’dir.’’

Öyleyse gelin alezler hakkında merak ettiğiniz her şeye birlikte bakalım…

1. Yatak Koruyucu/ Alez Nedir? Ne İçin Kullanılır?

Alez, doğrudan yatağın üzerine serilen, dümdüz ve sağlam durması açısından tıpkı lastikli çarşaflarda olduğu gibi dört bir tarafı lastiklerle çevrili, lastikler sayesinde yatağa sımsıkı tutturulan bir koruyucudur. Alezler kapitoneli alez ve sıvı geçirmez alez olarak 2 gruba ayrılmaktadır. Bu iki gruba ilave olarak pamuk, elyaf ve silikon alez çeşitleri de bulunmaktadır. Son zamanlarda alezin öneminin farkına varan insanlar çok sık tercih etmeye başlamıştır.

 

Alezlerin birçok kullanım amacı bulunmaktadır. En çok tercih edilenler ise şöyledir;

v Alezler yatakların hijyeni bakımından çok önemlidir. Yatağın çok çabuk bir şekilde kirlenmesini önleyerek, bakterilere karşı koruma sağlamaktadır.

v Aynı zamanda alezler sert yataklar için üzerinde rahatlık sağlamak amacıyla da kullanılır.

v Sıvı geçirmeyen alezler aynı zamanda terletmeyen alez olarak da bilinir. Her türlü sıvıya ve vücut terine karşı korumalıdır. Bebek ve çocuk yatakların dışında çift kişilik ve tek kişilik yataklarda tercih edilmektedir.

v Alezler, yatakta oluşabilecek kötü kokulara karşı da koruma sağlamaktadır. Özellikle sıvı geçirmez alezler tere karşı oluşacak tüm kokularda daha çok etkilidir.

 

2.Alezler Terletir Mi?

Yukarıda bahsettiğimiz gibi alez kumaşları farklı kullanım alanlarına göre değişiklik gösterebilmektedir. Yünden, üretilen alezler genellikle kış aylarında kullanılırken, pamuklu alezler ise yaz aylarında tercih edilmektedir.

Yün alezler kış mevsiminde vücudu sıcak tutmak için üretilmiştir. Bu nedenle yaz aylarında kullanılması terletmeye neden olabilir. Ancak pamuklu alezler içeriğindeki pamuk oranına bağlı olarak hava akışı sağladıkları için terletme yapmamaktadır. Diğer taraftan silikon elyaf alez olarak bilinen alezler ise dört mevsim kullanıma uygunlukları ile bilinmektedir. Dolayısıyla alezlerin faydalarından olabildiğince yararlanabilmek için mevsim geçişlerine göre tercih yapmalısınız.

3.Alezler Nasıl Yıkanmalıdır?

Son olarak alezler hakkında en çok merak edilenlerden biri ise nasıl yıkanması gerektiğidir. Alezlerin yıkanılması kullanılan modellere göre farklılık gösterebilmektedir. Alezlerinizi yıkamadan önce mutlaka üzerlerinde yazan yıkama talimatına bakmanız gerekir. Çünkü en doğru yıkama şeklinin üzerlerinde yazılı olan yıkama talimatların olduğunu bilmenizi isteriz. Diğer taraftan alezlerinizi ister elinizde isterseniz de makinada yıkabilirsiniz. Hijyene önem verenler için ise her ay muhakkak yıkamalarını tavsiye etmekteyiz.

 

Hijyeniniz açısından önemi büyük olan alezler için dilerseniz https://www.roccohome.com/sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.