HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

DÜZ ÇARŞAF MI LASTİKLİ ÇARŞAF MI?

21-10-2021 23:08
DÜZ ÇARŞAF MI LASTİKLİ ÇARŞAF MI?

Yatağınız ve kendiniz için hem konforlu hem de zevkinize uygun bir çarşaf arayışı içerisinde misiniz? Fakat karşınıza çıkan lastikli ve düz çarşaflar arasında kararsız mı kalıyorsunuz? Lastikli çarşaf ve düz çarşaf arasındaki farkları, ayrıca hangi modelin sizin için daha uygun olduğunu bilmiyorsanız bu yazımızı mutlaka okumalısınız!

 

· İlk Adımımızda; Lastikli çarşaf nedir, düz çarşaf nedir? Gelin hep birlikte bir göz atalım!

-Lastikli Çarşaf: Her bir çevresi oval ve lastikli olarak tasarlanan, elastik kenarları sayesinde yatağın köşelerine sıkıca kaplayan ve yatağın dört bir köşesine geçirilerek serilen çarşaf türleri lastikli çarşaf olarak tanımlanmaktadır.

-Düz Çarşaf: Yatağın üzerine düz bir şekilde serilen, etrafında lastik bulunmayan genellikle sade bir desene sahip olan, yatağa basit bir şekilde ve kenarları yatak altına sıkıştırılarak serilen çarşaf türleri ise düz çarşaf olarak tanımlanmaktadır.

 

LASTİKLİ ÇARŞAF VE DÜZ ÇARŞAF ARASINDAKİ FARKLAR NELERDİR?

§ Lastikli çarşaflara göre düz modele sahip olan çarşafların ütülenmesi ve yıkandıktan sonra katlanması daha kolaydır. Lastikli çarşafların esnek ve oval uçları nedeni ile tüm gece boyunca düz durmalarını, katlanmalarını oldukça zorlaştırır. Eğer dolabınızda düzen takıntınız var ise düz sade çarşafları tercih edebilirsiniz.

§ Tüm gece boyu kayıp duran sizi bir türlü uyutmayan çarşafınızın her sabah karşılaştığınız kırışık görüntüsüne daha fazla tahammül edemiyorsanız; lastikli çarşaf modellerini satın almak sizin için daha yararlı olacaktır. Yatağınızı her bir köşelerinden kaplayan lastikli desenler, tüm gece boyunca kaymadan sabit ve dümdüz bir şekilde durarak yatağınızın şeklini alır.

§ Eğer nevresim takımınızı sıklıkla değiştiriyorsanız ve işinizin kolay olmasını istiyorsanız, tercihiniz lastikli çarşaflardan yana olacaktır. Lastikli çarşaflarınızı pürüzsüz bir şekilde yaydıktan sonra o pürüzsüzlüğü ve gerginliği kaybetmeden her bir köşeyi eşit şekilde sıkılaştırıp çarşafı geçirmek kimi zaman sizi zorlasa da yatağınızın her bir köşelerini kolayca kaplayan biçimleri sayesinde sadece lastikleri köşelerine geçirmeniz yeterli olacaktır ve sizler için büyük bir rahatlık sağlayacaktır.

§ Her ne kadar gece boyu uyurken sabit durması zor olsa da dümdüz ve jilet gibi görüntü beğenenlerdenseniz düz çarşaflardaki modeller sizi daha çok kendine çekecektir. Üstelik bu görüntünün sürekli durması için ve çarşafınızın altına sermek için hemen hemen lastikli modelleri çok andıran ve kaydırmaz bir dokuya sahip olan alez çeşitlerinden alabilirsiniz.

Lastikli modellerin avantajları her ne kadar daha fazla olsa da düz veya lastikli modeller arasından tercih yapmak ve dilediğiniz modellerden birini satın almak tamamen sizin kararınıza kalmış. Ancak tercih ettiğiniz modeller, hangisi olursa olsun tüm gece boyunca rahatlığınızı sağlayacak, yumuşak yapıya sahip ve natürel maddelerden üretilen ürünleri tercih etmenizi tavsiye etmekteyiz. Rocco Home aracılığı ile dilediğiniz ürünlere, modellere, desenlere hemen ulaşabilir ve satın alabilirsiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.