HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

HAVLULARINIZ HAKKINDA BİLMENİZ GEREKENLER

21-10-2021 23:04
HAVLULARINIZ HAKKINDA BİLMENİZ GEREKENLER

Evimizin ve günlük yaşantımızın neredeyse her alanında en çok kullandığımız ürünlerden birisi havlulardır. Havluların kullanım alanları o kadar kapsamlıdır ki, havlu denildiğinde aklımıza tek bir çeşit veya boyut gelmez. El havlusu, yüz havlusu, ayak havlusu, baş havlusu, banyo havlusu, misafir havlusu, mutfak havlusu gibi birçok çeşidi bulunmaktadır. Öyle ki yüzme ve spor alanlarında bile kullanılan bu havluların öneminin ne kadar büyük olduğunu görüyoruz.

Ancak günün her bölümünde kullandığımız bu ürünlerde göz ardı ettiğimiz küçük ama etkisi büyük bir konu bulunmaktadır. Hijyen. Hijyen konusunda hangimiz çok dikkatliyiz ki… Havlular açısından hijyenin öneminin çok büyük olduğunu biliyoruz. Zira hemen hemen her alanda kullandığımız bu ürünlerde bakterilerin ne kadar çok türediğini de unutmamanız gerekmektedir. Çünkü ellerimizi her yıkadığımızda, cildimizden dökülen ölü deriler söz konusu havlulara geçmektedir. Ayrıca havluların sık doku ve sürekli kapalı alanlarda korunması gibi birçok zararlı sebepler bakterilerin havlular üzerinde oluşmasını kaçınılmaz kılmaktadır.

Havluların kalitesine değinmemiz gerekirse;

Banyonuza havlu ihtiyacınız var ve bir mağazaya gittiniz. Öncelikle bir havlunun kaliteli olduğunu anlamanız için ona dokunmanız gerekir. Kalitesi yüksek bir havlunun ağır olacağını asla unutmamalısınız. Mutlaka sık dokumada olan ürünleri tercih etmelisiniz ki hem yumuşacık bir yapıya sahip olsun hem de cildinize dost bir yapıya sahip olsun. En önemlisi de sıvıyı hızla çekebilsin.

HAVLU BAKIMINIZ NASIL OLMALIDIR?

Elbette ki öncelikle satın aldığınız ürünün üzerinde bulunan yıkama talimatına bakmanız gerekmektedir. Eğer renkli bir havlu tercih ettiyseniz yumuşatıcı kullanmak renklerin solmasına ve emicilik özelliğinin kaybolmasına neden olur. Genellikle 30⸰ de yıkanılması önerilmektedir ve mümkün olduğunca çok fazla deterjan kullanmamaya dikkat etmeniz önerilmektedir.

Beyaz renk havlularınızda kesinlikle çamaşır suyu kullanmamalısınız. Çünkü havlunuzu daha beyaz hale getireyim derken cildinize ve havlunuza zarar vermenize neden olur. Bu nedenle havlularınızı çamaşır suyu ile yıkamaktan kaçınmalısınız. Havlunuzu çok yüksek sıcakta yıkamak da dayanıklılığının azalmasını sağlamaktadır. Son olarak sizlere küçük bir tavsiyemiz var:

§ Bu tavsiyemizden ilki; Hijyen ve sağlık açısından havlularınızı sıklıkla değiştirmenizi ve güzel bir şekilde temizlenmesini tavsiye ediyoruz.

§ İkincisi ise; Havlularınızı sıklıkla ve doğru ısıda yıkamanızı tavsiye ediyoruz.

Kaliteli ve sağlıklı havlular için sizleri Rocco Home mağazamıza veya https://www.roccohome.com/sitemize bekliyoruz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.