HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

KAPİTONE KUMAŞ YATAK ÖRTÜSÜ

21-10-2021 22:59
KAPİTONE KUMAŞ YATAK ÖRTÜSÜ

Kapitone kumaş, çok eski zamanlarda kullanılmaya başlanan iki kumaş arasına keçe, elyaf ve sünger gibi dolgu gereçleri konularak çeşitli modellerde çok iğneleri bulunan kapitone makinelerinde önce dikilip ardından da birleştirilmesi ile meydana gelen bir süreçtir.

Kapitone kumaşın oluşması için öncelikle dolgu malzemelerin elinizde bulunması gerekmektedir. Dolgu malzemesi için çoğunlukla elyaf ve sünger gibi malzemeler kullanılsa da keçe de bir diğer alternatif olarak kullanılmaktadır. Kapitone kumaş göründüğü gibi kalın bir kumaşa sahip değildir. Bu nedenle içerisinde bulunan dolgu malzemelerinin de ince bir yapıya sahip olması gerekmektedir. Bu kumaş türünde genellikle dikdörtgen, kare ve beşgen gibi geometrik şekiller kullanılır.

Kapitone kumaş genellikle mont, kaban, kazak gibi giyim tekstilinde kullanılmakla birlikte, kalın bir yapıya sahip olduğu için ev tekstillerinde de özellikle yatak örtüsü, pike takımı, yorgan gibi ürünlerde kullanılmaktadır.

Kapitone kumaş türünde yatak örtüsü, pike takımı veya yorgan alırken yapısı gereği esnek bir yapıya sahip olmadığını bilmemiz gerekmektedir. İki ayrı kumaş ile içlerinin doldurulması ile meydana gelen bu kumaşlar kalın ve sert bir yapısı gereği kış aylarında içinizi sıcacık yapmaya hazırdır. Isı oranı yüksek olan bu kumaşlar asla soğuk geçirmediği için gönül rahatlığı ile tercih edebilirsiniz.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.