HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

SAĞLIKLI BİR UYKU İÇİN SAĞLIKLI YORGAN ŞART!

21-10-2021 22:25
SAĞLIKLI BİR UYKU İÇİN SAĞLIKLI YORGAN ŞART!

YORGAN SEÇİMİ YAPARKEN DİKKAT ETMENİZ GEREKEN PÜF NOKTALAR:

Kendi sağlığınız için hangi yorganın daha iyi olduğunu seçmeden önce dikkat etmeniz gereken önemli birkaç konular bulunmaktadır. İlk olarak kendinize şu soruları sorarak başlayabilirsiniz: Uyurken çok sıcaklayıp terleyenlerden misiniz, yoksa üşüyenlerden mi? Hafif yorganları mı seviyorsunuz, yoksa ağır olan yorganları mı? Sizin için en uygun yorganın nasıl olması gerektiğini bu yazımızı okuyarak öğrenebilirsiniz.

 


1. İlk Adım: Kişi Kapasitesi: "Yorgan nasıl seçilmelidir?” sorusuna ilk yanıtımız tabi ki kişi kapasitesidir! Genellikle yorganlar kişinin kaç kişilik yatak boyutuna sahip olmasına göre çift kişilik, tek kişilik ve bebek yorganı olmak üzere üçe ayrılmaktadır. Bu nedenle yatağınızın türüne göre hangi yorgana ihtiyacınız var ise ilk olarak yatağınızın kapasitesine ve boyutuna uygun ürün tercih etmelisiniz.


 

2. Dolgu Malzemesi: Çok soğuk bir şehirde yaşıyor olabilirsiniz ve yorganınızdan dilediğiniz sıcaklık veya ısıtma performansını alamıyor olabilirsiniz. Öyle ki aşırı sıcak bir coğrafyaya sahip ülkede yaşıyor oluşunuz ve tercih ettiğiniz yorganın sıcak tutma kabiliyetinin yüksek olması da uyurken ki rahatlığınızı negatif etkileyebilmektedir. İşte tam olarak da bu sebep ile konforlu ve sağlıklı bir uyku için yorgan tercih ederken, içerisinde dolgu malzemelere sahip yorganları göz önünde bulundurmalısınız. En önemlisi de hem mevsimsel geçişlere hem de kişisel tercihlerinize göre ürün satın almak, uyku sağlığınız ve kalitenizi önemli ölçüde yükseltmektedir.

 


3. Hijyen Bakımından Önemi: Nevresim takımlarınızı düzenli olarak değiştirmek sağlığınız açısından çok önemlidir. Ancak yastık ve yorganlarınızın temizliği de en az nevresim takımlarınızın temizliği kadar önemlidir. Kısacası yorgan seçimlerinizde doğru kararı verebilmeniz için de hijyen konusunda da çok dikkatli olmalısınız. Örneğin bazı yorgan türleri kurutma makinasında yıkanabilirken, bazı türlerde çamaşır makinelerinde yıkanabilmektedir.

 

Yorganınızı hijyen açısından nasıl temizlemeniz gerektiğine karar veremiyorsanız satış danışmanlarına sorularınızı sorabilir ya da satın aldığınız ürünün üzerindeki bilgilendirici kılavuzları okuyarak da öğrenebilirsiniz.

 

İhtiyacınıza göre hangi yorganın size daha uygun olduğunu seçmek artık çok daha basit! İstediğiniz özelliklere sahip yorgan modelleri ile sizi buluşturabilmek için Rocco Home mağazamıza ya da https://www.roccohome.com/internet sitemize sizleri bekliyoruz!

 

 


 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.