HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

SIVI GEÇİRMEZ ALEZ

10-08-2021 17:25
SIVI GEÇİRMEZ ALEZ

 

SIVI GEÇİRMEZ ALEZ

Alez, çarşaftan hemen önce serilen ve yatağı; sıvıya ve neme karşı korumak amacı ile serilen koruyucu bir üründür. Bu ürün yatağın zaman içerisinde daha geç kirlenmesini sağlar. Alezler 2 kategoriye ayrılır. En çok tercih edilenlerden biri ise sıvı geçirmez alez’dir. İkinci alez türü ise kapitoneli alezler’dir. Kapitoneli alezler pamuklu ve standart özelliğe sahiptir.

Alezlerin, yatak ile temas etmeden önceki alt kısmı ise sıvı geçirmezdir ve muşamba ile kaplıdır. Bu kısım hava almamasına ve insan ile vücuda temas edilmemesini sağlamaktadır. Bu nedenle yatağın üzerine ne kadar çok sıvı dökülürse dökülsün sıvının yatağa geçmemesini sağlamaktadır. Çok acil durumlarda (idrar kaçırma, sıvı dökülme vs.) olduğunda yatağa geçmemesine neden olmaktadır.

Sıvı geçirmez alezlerin önemi çocuklu aileler için oldukça hayat kurtarıcıdır.

 

ALEZ KULLANIM ŞEKLİ VE YIKAMA TALİMATLARI

Öncelikle temizlik rutininize bağlı olarak, yatak çarşafınızı çıkardıktan sonra ve hemen ardından alezinizi söktükten sonra silkeleyin. Bu işlemden sonra alezini çamaşır makinasına atabilirsiniz.

Alezi sadece beyazlılar ile veya tek başına yıkamanız da mümkündür. Alezi yıkayacağınız çamaşır makinası programı çok fazla yüksek derecede olmamalıdır zira çok yüksek derecede yıkanması alezi uzun ömürlü kullanamamanıza ve çok çabuk yırtılmaya neden olur.

Alezlerin dört köşesinde yatağa kolay bir şekilde geçirilebilmesini sağlayan 4 adet lastiklere sahiptir. Bu lastiklerin sayesinde yataktan kayma ve toplanması önlenmiş olur. Yıkama işlemi bittikten sonra, alez güneş ışığına maruz kalmayan bir yerde kurutulmalıdır.

Alezler, yatağınızın boyutuna göre çift kişilik veya tek kişilik olarak 2 gruba ayrılır. Alezinizin üzerine mutlaka bir çarşaf serilmelidir. Direkt olarak alezin üzerinde uyumak sağlık açısından tercih edilmemelidir ve sakıncalıdır. Alez sayesinde yatağınız kirden ve nemden uzun zaman boyunca korunmuş olur ve bu da yatağınızın ömrünü uzatır. Bu içeriğimiz ile sizlerealezinne olduğuna dair ve nasıl kullanılması gerektiğine dair kısa bir bilgi sunmuş bulunmaktayız.

 

Sıvı geçirmez alezlerin, Rocco Home markasında %100 pamuklu kaliteli kumaş garantisiyle satışı  gerçekleşmektedir. Dileyen müşterilerimiz roccohome.com veya Ankara Optimum AVM mağazamızda satın alımlarını gerçekleştirebilirler.


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.